27. 2. 2010

Love=heart



Pre každého fotografa je súťaž vítaná výzva. Má možnosť ukázať nielen svoju kreativitu, ale aj svoju emóciu na zadanú tému. Súťaž na portály Vivo.sk  bola jednoduchá, hlavne na prvý pohľad. Téma srdce v období Valentína nie je nič netradičné skôr pre väčšinu gýčové. Ako autor ktorý ide fotit na túto tému, som si prešla všetky najčastejšie predpokladané témy ( bratia češi na to majú skvelý výraz "profláklý" ), ktoré sa pravdepodobne v súťaži vyskytnú. Pravidla boli jasné. Fotografia musí obsahovať srdce, ktoré ale nemôže byť dotvorené v editore. Hneď ma napadli fotografie typu prsteň v knihe, zamilovaný bozkávajúci par, ruky co ukazujú srdce a pod. Samozrejme to boli tie "proflákle" motívy, ktoré som hneď zavrhla a začala premýšľať. Srdce je symbolom lásky a tá ma veľa podôb. Každý z nás po nej túži a pritom každý z nás pocítil aj tu jej chladnú stranu. Rozhodla som sa dať práve týmto myšlienkam svoju obrazovú podobu.
Čo som na to vsetko potrebovala? Dve ochotné, otužilé a očarujúce modelky ( v tomto prípade to bola Vierka a Baja), múku, červené saténové postelné prestieranie, bielu posteľnú plachtu, sneh a super asistenta.
Výslednú fotografiu už poznáte, ako to celé prebiehalo počas fotenia, kde teplomer ukazoval - 8 ,  si pozrite v priloženej fotodokumentacii. Všetkým zúčastneným patrí veľká vďaka !

 






 


3 komentáre: